Prototype Citroen M35

Prototype Citroen M35
Toelichting Citroen M35
Citroen M35 te koop
Contact
FrançaisNederlandsEnglish (UK)
Homepage Citroen M35Citroen M35 on FacebookContact

Content of this page

Kijk hier voor historie, artikelen en naslagwerken

Kijk hier welke auto's gebouwd zijn en wat er over bekend is

Kijk hier wat er allemaal met M35's beleefd wordt

Een tijdje geleden kregen we via een andere M35-eigenaar wat foto’s toegespeeld. Het nummer was helaas niet op de auto aanwezig, dus we konden ‘m niet aan een nummer op de site koppelen. Maar kortgeleden kregen we een tip over een M35 in het zuiden van Nederland. We zijn gaan kijken en het bleek de M35 van de foto’s te zijn!

Hij werd in de jaren ‘80 door een Nederlandse Citroën-liefhebber gekocht van de eerste eigenaar, een fabrieks-eigenaar uit Amiens. De auto stond destijds achter de fabriek opgeslagen en werd met een heftruck op de trailer gezet. In Nederland aangekomen werd hij rijdend gemaakt, maar nooit op Nederlands kenteken gezet. Wel werd er regelmatig mee gereden.

In 1990 stond hij tentoongesteld op het 10-jarig jubileum van de Ami Vereniging Nederland bij garage Le Vélo in Den Haag.

Later is hij aan een andere liefhebber verkocht. Hij heeft er ook regelmatig mee gereden, maar een jaar of 10 geleden is hij stilgezet in gezelschap van een aantal GS Birotors. Daar stond hij tot voor kort nog steeds, we hebben er de volgende foto’s gemaakt.