Prototype Citroen M35

Prototype Citroen M35
Toelichting Citroen M35
Citroen M35 te koop
Contact
FrançaisNederlandsEnglish (UK)
Homepage Citroen M35Citroen M35 on FacebookContact

Content of this page

Kijk hier voor historie, artikelen en naslagwerken

Kijk hier welke auto's gebouwd zijn en wat er over bekend is

Kijk hier wat er allemaal met M35's beleefd wordt

De restauratie van No. 447 nadert zijn eind.


In eerste instantie besloten we alleen kleine verbeteringen aan het lakwerk te doen, om hem fraaier te maken maar het originele patina te behouden .

Toen we begonnen werd al snel duidelijk dat een groot deel van de koets behoorlijk last van roest had.


De achterste delen van de schermen konden niet meer gebruikt worden, de dorpel aan de bestuurderskant had veel roest en: we waren niet alleen. Al flink wat tijd hebben muizen achter het hemeltje gewoond. We vonden oude Franse kranten, bladeren, haar en jammer genoeg: uitwerpselen, die hadden geleid tot het gedeeltelijk verdwijnen van de A-stijl aan de passagiers-kant door langdurige “behandeling” met ammonia uit de uitwerpselen.

Hoe dieper we in het binnenste van No. 447 kwamen, hoe duidelijker werd dat de koets gelast en herspoten moest worden. Vaarwel, mijn geliefde patina.


Vanwege de spuitbeurt werden alle ramen gedemonteerd, alle rubbers hersteld, evenals de voor- en achterbumper, de sierstrips en de hoedenplank.

Gelukkig was het chassis in goede conditie en de motor en technische delen werken prima, we besloten dus om deze ongemoeid te laten behalve een paar kleine onderdelen onder de motorkap die werden gedemonteerd en zwart gespoten om het geheel fraaier te laten ogen.

Het spuitwerk is extreem netjes gedaan, oude lak werd verwijderd, de originele Citroën lak en de tweede laag die jaren geleden in Frankrijk werd aangebracht en die flink over allerlei delen was verspreid waar normaal geen lak hoort……


Nu moet de rest gemonteerd worden en hoop ‘m weer op de weg te hebben in het komende seizoen!