Prototype Citroen M35

Prototype Citroen M35
Toelichting Citroen M35
Citroen M35 te koop
Contact
FrançaisNederlandsEnglish (UK)
Homepage Citroen M35Citroen M35 on FacebookContact

Content of this page

Kijk hier voor historie, artikelen en naslagwerken

Kijk hier welke auto's gebouwd zijn en wat er over bekend is

Kijk hier wat er allemaal met M35's beleefd wordt

No. 94 | 04.04.'70 | 31.000km| €12.500,- VERKOCHT

Deze M35 is in ongeveer dezelfde staat als onze No. 473 voor de restauratie was. Er is de nodige oppervlakteroest aanwezig, maar echte ellende is er niet. De motor is los, verder hebben we er nog niets mee gedaan.

Hij heeft gezien de Tax-sticker tot ongeveer ’73 gereden en is daarna ergens bij Citroën opgeslagen geweest. Hierna is hij bij een dealer ten oosten van Parijs terecht gekomen, waar hij eigenlijk heeft staan verpieteren. De verzamelaar die onze verzameling heeft bijeengebracht heeft er jaren de hand op proberen te leggen. Begin jaren ’80 lukte dat, het was de eerste van uiteindelijk 25 M35’s die opgespoord werden.

Hij is verregaand origineel, zo is het reservewiel in ongebruikte nieuwstaat. Hoewel de berijders minstens 30.000km per jaar moesten rijden, vinden wij de kilometerstand van 31.000km aannemelijk. Hij heeft deel uitgemaakt van de collectie van 25 M35's. Nu is het tijd om hem weer op de weg te krijgen. Verschillende exemplaren zijn hem voorgegaan naar nieuwe eigenaren, die samenwerken in la Nouvelle Opération M35. Met als doel weer flink van te gaan genieten van deze erg bijzondere auto's.

De prijs, €12.500,-, is gebaseerd op de auto in de huidige staat, inclusief een flink pakket documentatie en bovenstaande ondersteuning. Meer foto's zijn te bekijken op dit webalbum.