Prototype Citroen M35

Prototype Citroen M35
Toelichting Citroen M35
Citroen M35 te koop
Contact
FrançaisNederlandsEnglish (UK)
Homepage Citroen M35Citroen M35 on FacebookContact

Content of this page

Kijk hier voor historie, artikelen en naslagwerken

Kijk hier welke auto's gebouwd zijn en wat er over bekend is

Kijk hier wat er allemaal met M35's beleefd wordt

L'Opération M35

Een bericht van Paul, de initiator van dit project;


We heb veel reacties gekregen op dit project, dank daarvoor. Ons doel was 15 exemplaren bestellen omdat dan de prijs acceptabel werd. Daarin zijn we (nagenoeg) geslaagd, we hebben 14 M35-eigenaren enthousiast gekregen en mijn vermoeden is dat er nog wel een paar gaan aanhaken. 6 december heb ik de opdracht verstrekt.


Ik heb de opdracht nu snel gegeven omdat de fabrikant dan nog kon garanderen dat de productie in februari zal plaatsvinden en de levering in maart 2013. Nu konden we er nog tussen komen, de planning liep daar gestaag vol en uiteraard is het fijn om de ruit voor het rijseizoen te hebben.


Zoals gezegd hebben we 14 deelnemers, mochten we overigens nog naar 25 exemplaren kunnen komen, dan kan de fabrikant een nog iets scherpere prijs geven. De opdracht hiervoor kunnen we tot net voor de productie geven, dus blijven we de komende tijd proberen nog meer M35-eigenaren te bereiken, onder ander via CitroënM35.com. Franse deelnemers hebben al aangeboden in Frankrijk het project verder onder de aandacht te brengen.


Garantie en pasvorm; het wordt dus een gelaagde voorruit zonder tint, de originele is gehard zonder tint. De dikte van de ruit zal nagenoeg dezelfde zijn. Als de aangeleverde voorruit juist is van vorm en maat, dan zal de reproductie identiek zijn met een marge in de breedte en hoogte van 1-1,5mm. Aangezien de ruiten in rubber gemonteerd zitten mag dat geen probleem zijn. Ik lever mijn eigen voorruit aan als voorbeeld, hij komt direct uit de M35 en heeft dus bewezen dat hij past. Het feit dat ‘onze’ carrosserieën met de hand gemaakt zijn heeft daar geen invloed op. Ze zijn vervaardigd aan de hand van vele mallen, dus zouden hooguit een kleine marge mogen hebben. Daarnaast heeft Citroen destijds niet voor elke carrosserie een aparte ruit laten vervaardigen. Alle ruiten zouden dus gewoon gelijk moeten zijn. Mocht iemand in de vroegere servicebulletins terug kunnen vinden dat de maatvoering tussentijds is gewijzigd, dan horen we dat uiteraard graag. Wij hebben daar echter geen aanwijzingen voor gevonden.


Embleem etsen; als we een sjabloon aanleveren, dan kan de fabrikant dat voor ons er extra in etsen. Dat is dan wel op ons risico want theoretisch is het dan een vervalsing. Het logo van de fabrikant wordt er sowieso in geëtst. Nu nog even iemand vinden die de sjabloon kan maken…

BTW-factuur; er is een mogelijkheid om de ruit geleverd te krijgen met een BTW-factuur, dit moet dan wel bij je bevestiging aangegeven worden. Binnenkort zullen we alle deelnemers deze mailen.


Raamrubber; als er voldoende interesse is kunnen we ook nog kijken of we het rubber kunnen laten reproduceren. Laat het me maar weten via het bevestigingsformulier.


Zodra er meer nieuws is, laten we dit weten via CitroënM35.com en email.