Prototype Citroen M35

Prototype Citroen M35
Toelichting Citroen M35
Citroen M35 te koop
Contact
FrançaisNederlandsEnglish (UK)
Homepage Citroen M35Citroen M35 on FacebookContact

Content of this page

Kijk hier voor historie, artikelen en naslagwerken

Kijk hier welke auto's gebouwd zijn en wat er over bekend is

Kijk hier wat er allemaal met M35's beleefd wordt

L'Opération M35

Hoe is het eigenlijk afgelopen met het uitlaten avontuur? In september 2016 heb ik  (eigenaar van #83) daar voor het laatst over bericht op deze website en ik ben jullie het vervolg van het verhaal nog schuldig.

De reis naar Engeland

In september 2016 zijn we (mijn vrouw en ik) met onze No. 83 vanuit Amsterdam naar de werkplaats van Quicksilver in Cullompton (UK) gereden. Het reisverslag staat op Twitter en kan je nog steeds vinden via deze link.

Het was een mooi avontuur om met de M35 helemaal van Amsterdam naar Zuid-West Engeland te rijden. Eerst met de boot van Hoek van Holland naar Harwich. Aldaar moest natuurlijk eerst de speciaal aangeschafte rechterbuitenspiegel gemonteerd worden. Vervolgens moesten we weer even wennen aan het “aan de verkeerde kant van de weg” rijden. We zijn om Londen heengereden (met de M35 op de M25 ) en via wat toeristische tussenstops (Bath, Clevedon) naar Cullompton gereden, waar we ons op de afgesproken dag bij de Quicksilver werkplaats meldden.

Voordat we naar Engeland gingen had Sander Aalderink al de zogenaamde “patterns” (oude uitlaten) naar Quicksilver opgestuurd. Op basis van die “patterns” had Quicksilver al een nieuwe RVS uitlaat geproduceerd. Ze hadden ervoor gekozen om dat zo min mogelijk handmatig en zoveel mogelijk machinaal te doen. Om die reden had de nieuwe uitlaat een cilindervormige voor- en achterdemper (“Quicksilver uitlaat versie 1”). Later meer hierover.

In Cullompton heeft Quicksilver de oude originele uitlaat gedemonteerd en de nieuwe gemonteerd. We hebben toen vooral gekeken of de uitlaat goed paste en nergens aanliep. De pijp tussen voor- en achterdemper slingert zich bij de M35 immers om de achterste draagarm en mag deze bij geen van de standen van de hydropneumatische vering raken.

Met de nieuwe uitlaat zijn we terug naar Nederland gereden. Mijn oorspronkelijke uitlaat kon ik niet meenemen in de M35 en deze is later door Quicksilver teruggestuurd.

 

Hieronder nog een paar foto’s van de reis en van de uitlaten. 

Rechterbuitenspiegel is onmisbaar in Engeland

Voor de kerk uit de TV-serie Broadchurch (in het echt staat deze in Clevedon)

Voor de pub in Colchester

Oude originele uitlaat

Quicksilver uitlaat versie 1

 

 

Quicksilver uitlaat versie 2

Terug in Nederland ben ik naar Sander gereden en hebben we de uitlaat nader beoordeeld. Onze conclusie was dat de uitlaat met name op de volgende punten tekortschoot:

– De geluidsdemping was onvoldoende

– Er was toegezegd dat de uitvoering de originele uitlaat zoveel mogelijk zou benaderen. Vorm en constructie zouden gelijk zijn aan de eerder in 2011 voor M35 No. 122 door Quicksilver geproduceerde uitlaat. Dit was echter niet het geval.

Na enig overleg was Quicksilver het met onze kritiek eens en hebben ze besloten de uitlaat aan te passen en deze toch met de hand te produceren in plaats van machinaal (“Quicksilver uitlaat versie 2"). Deze nieuwe versie was niet cilindervormig maar afgeplat en was ook voorzien van een additionele hittewerende en geluiddempende schaal.

Een exemplaar van deze versie 2 uitlaat is door Quicksilver opgestuurd en door Sander onder mijn M35 No. 83 gemonteerd. Deze nieuwe versie van de uitlaat voldeed beter. Het geluidsniveau was in orde en de vormgeving voldeed aan onze verwachtingen (hoewel het uiteraard geen replica is van de originele uitlaat).

Uiteindelijk zijn er ongeveer 15 van deze uitlaatsystemen geleverd door Quicksilver aan diverse M35 eigenaren.

De uiteindelijke meningen over de uitlaat verschillen. Voor de puristen onder de M35 eigenaren is deze uitlaat uiteraard niet geschikt. Anderen vinden de geluidsdemping toch niet voldoende. Anderzijds was het zeker een betaalbare oplossing voor eigenaren wiens oude uitlaat niet meer dempt omdat er (zoals bij mijn oude uitlaat) gaten in zitten en het binnenwerk verdwenen is.

 

Hieronder nog wat foto’s van de nieuwe uitlaat Quicksilver versie 2

 

Quicksilver uitlaat versie 2

Gemonteerde voordemper

 

Gemonteerde achterdemper