Prototype Citroen M35

Prototype Citroen M35
Toelichting Citroen M35
Citroen M35 te koop
Contact
FrançaisNederlandsEnglish (UK)
Homepage Citroen M35Citroen M35 on FacebookContact

Content of this page

Kijk hier voor historie, artikelen en naslagwerken

Kijk hier welke auto's gebouwd zijn en wat er over bekend is

Kijk hier wat er allemaal met M35's beleefd wordt

Prototype no. 473

No. 473 is verhuisd naar Zwitserland. Na een prachtige restauratie en heel veel rijplezier heb ik kortgeleden mijn No. 473 aan een liefhebber uit Zwitserland verkocht. Maar nieuwe stappen worden gezet, No. 467 wordt binnenkort weer tot leven gewekt. Van de allerlaatste M35 naar de eerste Nederlandse M35; ik blijf de uitersten zoeken.

 

 

 

No. 473 is de laatst gebouwde M35, volgens Citroën rolde hij op 12 maart 1971 de fabriek van Rennes la Janais uit. Kort daarna werd hij afgeleverd aan een arts in Metz, departement 57 Moselle. Hij heeft er twee jaar mee gereden, op het oliekaartje staat vermeld dat hij op 29 januari ‘73 59.945km gereden had, toen ik ‘m kocht stond er ongeveer 63.000km op de teller. Waarschijnlijk zal hij dus tot midden ‘73 gereden hebben.

M35 in Autovisie

Vorige week al in Engeland, maar nu staan we ook in een Nederlands blad; de Autovisie!
Ren naar de kiosk en geniet ervan.

Kijk ook op onze M35 Facebookpagina

Thoroughbred & Classic Cars

Is onze M35 No. 473 nu alleen klassiek of ook een volbloed? Hij staat in ieder geval in het november-nummer van Thoroughbred & Classic Cars! Na artikelen in Zweden, Italië en Japan kunnen we het nu eindelijk eens lezen.

Naar site Thoroughbred & Classic Cars

Parkeren onder het louvre

Afgelopen week zijn mijn dochter en ik naar Parijs geweest om met onze M35 de stad te verkennen, een photoshoot te doen en ..... het Conservatoire te bezoeken. Wat doe je dan zoal? Nou gewoon met de M35 door het Parijse verkeer crossen,even naar de Sacré-Coeur, de auto onder het Louvre parkeren en de Mona Lisa, Venus van Milo en ongelofelijke aantallen prachtige beelden, schilderijen, gebouwen en toeristen te bekijken. Daarna, gevolgd door een fotograaf, over het Place de la Concorde en door de tuinen van Versailles glijden en het Franse leven absorberen.