Prototype Citroen M35

Prototype Citroen M35
Toelichting Citroen M35
Citroen M35 te koop
Contact
FrançaisNederlandsEnglish (UK)
Homepage Citroen M35Citroen M35 on FacebookContact

Content of this page

Kijk hier voor historie, artikelen en naslagwerken

Kijk hier welke auto's gebouwd zijn en wat er over bekend is

Kijk hier wat er allemaal met M35's beleefd wordt

Prototype no. 470

Zaterdag 25 augustus.

De wekker gaat te vroeg af, maar zo voelt dat vaker in het weekend. Maar goed, ik moet er uit, want ik heb een uitnodiging liggen om op het Lagerfest van de Ro80 club te bezoeken. Uiteraard met de M35, want dat wil mijn Wankel-goeroe wel heel graag laten zien. Tegen 9.00 uur vertrekken we (ik heb een bijrijder die de M35 ook wel heel erg leuk vindt) richting Duitsland. Het is maar een uurtje rijden en ook nu bij dit uitstapje met M wordt er weer de nodige regen voorspeld.

Hierbij een aantal foto's van hoe de auto in '88 gevonden werd. Hij was dus ook deel van de verzameling. Het was bovendien de eerste M35 die ik onder la Nouvelle Opération verkocht en ook nog op een heel leuke manier. De nieuwe eigenaar kwam eigenlijk bij mij langs om een kijkje bij mijn MEP X2-racewagens te kijken. Op het moment dat hij aankwam, kwam ik net aanrijden met mijn M35. Ik had net een ritje gemaakt met een NSU Ro80-liefhebber.

 

Afgelopen weken is No. 470 klaargemaakt om naar de Nationale 2cv meeting in Chateaubriant, Frankrijk, te gaan, van 17 t/m 20 mei 2012.

Het wordt de eerste echt lange rit. Al wel een paar keer 100 tot ruim 200 km gereden, in 2 etappes, maar 800 km op 1 dag? Dat wordt toch stiekem een hele uitdaging. De M35 heeft de reputatie een matige betrouwbaarheid te hebben, dat was voor mij de reden een M35 aan te schaffen en het tegendeel te bewijzen. Maar dan komt toch de plankenkoorts om de hoek kijken. De voorafgaande weken is het behoorlijk druk op het werk en in huiselijke kring vallen er een aantal dingen vrij kort na elkaar als een puzzel in elkaar, maar daardoor worden de dagen lang en de nachten relatief kort, de vermoeidheid slaat toe en de zin om te gaan is ver te zoeken.