Prototype Citroen M35

Prototype Citroen M35
Toelichting Citroen M35
Citroen M35 te koop
Contact
FrançaisNederlandsEnglish (UK)
Homepage Citroen M35Citroen M35 on FacebookContact

Content of this page

Kijk hier voor historie, artikelen en naslagwerken

Kijk hier welke auto's gebouwd zijn en wat er over bekend is

Kijk hier wat er allemaal met M35's beleefd wordt

L'Opération M35

Ergens tussen '69 en nu is er een mythe ontstaan dat er 3 blauwe M35's gebouwd zouden zijn, gespoten in Bleu Delta. Twee ervan zouden, net als de Ami Super vloerschakeling hebben en er zou er zelfs een bestaan hebben met een Convertisseur, een halfautomatische versnellingsbak uit de GS.

Een van de exemplaren zou No. 122 zijn geweest, een ander No. 39 uit de Heuliez-collectie. De derde is niet getraceerd.

No. 122 is inderdaad blauw en heeft vloerschakeling van een Ami Super. Onder de blauwe lak zit echer ook een laag gele lak en daaronder zelfs gewoon Gris Nacré, de standaard kleur. De nieuwe eigenaar heeft een van de vorige eigenaren weten te achterhalen, waarbij bleek dat hij de M35 eerst geel en daarna blauw had gespoten. Bij de laatste actie had hij ook de vloerschakeling ingebouwd omdat zijn vrouw zo lastig bij de pook kon. Binnekort meer over het levensverhaal van deze auto.

No. 39 heeft een normale pook en is verder ook standaard grijs geleverd. Dit is op diverse plekken op de auto nog te zien. Daarna heeft M. Heuliez de auto in zijn lievelingskleur laten spuiten, dat was blauw.

 

 

Verder hebben we ook geen aanwijzingen gevonden dat er door de fabriek M35's in andere kleuren en uitvoeringen geleverd zouden zijn, buiten de voorserie modellen. Eigenlijk wel jammer, want het klonk zo spannend.