Prototype Citroen M35

Prototype Citroen M35
Toelichting Citroen M35
Citroen M35 te koop
Contact
FrançaisNederlandsEnglish (UK)
Homepage Citroen M35Citroen M35 on FacebookContact

Content of this page

Kijk hier voor historie, artikelen en naslagwerken

Kijk hier welke auto's gebouwd zijn en wat er over bekend is

Kijk hier wat er allemaal met M35's beleefd wordt

L'Opération M35

Werkplaats

Duitstalige technische documentatie over de Solex carburateur.

De gasveer van de achterklep van No. 168 werkte niet meer afdoende. De eigenaar is dus op zoek gegaan naar een goede vervanger en heeft deze gevonden.Via de firma Laman uit Amsterdam, www.laman.nl , is in eerste instatie de originele Stabilus gasveer van 15kg besteld. Deze bleek iets gewijzigd te zijn ,waardoor hij de klep niet helemaal goed opendrukte.

Daarna is gekozen voor een zelfde veer van 20kg, de Stabilus 2236 LN. Deze werkt perfect en schijnt ook nog als origineel te ogen. Zodra we er een foto van hebben, dan plaatsen we deze. De foto toont het origineel.

Catalogue des pieces detachees Citroen M35

Op deze site willen we ook een deel aan naslagwerken wijden. Hierbij een eerste aanzet, de mogelijkheid om door het onderdelenboek te bladeren. Ja, er zitten een hoop blanco pagina’s in. Citroën had bedacht deze later nog in te vullen, maar dat is er maar ten dele van gekomen. Ook zul je geen info over de motor vinden om de eenvoudige reden dat het niet de bedoeling was dat de dealers daaraan gingen sleutelen. De motor werd alleen als geheel in- en uitgebouwd, waarna de technische afdeling van Citroën een ruilmotor leverde en het ingeleverde exemplaar bestudeerde en reviseerde.

Later zullen we ook het werkplaatshandboek plaatsen en het handboek voor de motor van de NSU Ro80. De motor van de M35 is namelijk grofweg een gehalveerde Ro80-motor, veel werkzaamheden en onderdelen komen dus overeen.