Prototype Citroen M35

Prototype Citroen M35
Toelichting Citroen M35
Citroen M35 te koop
Contact
FrançaisNederlandsEnglish (UK)
Homepage Citroen M35Citroen M35 on FacebookContact

Content of this page

Kijk hier voor historie, artikelen en naslagwerken

Kijk hier welke auto's gebouwd zijn en wat er over bekend is

Kijk hier wat er allemaal met M35's beleefd wordt

Regelmatig krijgen we informatie toegestuurd, zoals nu over No. 167. We wisten al dat hij nog bestond, maar nu is er bewijs geleverd, althans dat hij er nog was in '91. Hieronder het bericht van Geert Jonker;

"Hierbij de beloofde foto’s van M35 No. 167. Ik maakte ze in de zomer van 1991 in een loods van Citroënagent H. Godefroy in Saint-Hilaire-Petitville, een voorstadje van Carentan (Manche, 50) in Normandië. Godefroy had toentertijd een aanzienlijke collectie “slapende” Citroëns en Panhards achter in zijn bedrijf staan. Hij verkocht kennelijk af en toe ook wel eens wat, want buiten op het terrein stond o.a. een GS Birotor te koop. Maar het rijtje auto’s waar de No. 167 tussen stond was kennelijk om te bewaren voor de toekomst. "


"Ik kwam met Godefroy aan de praat toen ik bij een tankstation in Carentan stond en hij daar aan kwam glijden in een fraaie SM in Bleu Delta. Ik geloof dat het tamelijk uitzonderlijk was dat ik de collectie slapende schoonheden achterin zijn bedrijf mocht zien, allen onder een dikke laag stof. De foto’s zijn dus 21 jaar geleden genomen, maar het bedrijf van Godefroy bestaat nog steeds en het zou mij niets verbazen dat de No. 167 daar nog steeds gewoon stof staat te vangen. "

 

(foto's Geert Jonker)