Prototype Citroen M35

Prototype Citroen M35
Explanation Citroen M35
Citroen M35 for sale
Contact
FrançaisNederlandsEnglish (UK)
Homepage Citroen M35Citroen M35 on FacebookContact

Content of this page

Kijk hier voor historie, artikelen en naslagwerken

Kijk hier welke auto's gebouwd zijn en wat er over bekend is

Kijk hier wat er allemaal met M35's beleefd wordt

Soon we will have a translation for this article.

Afgelopen weken is No. 470 klaargemaakt om naar de Nationale 2cv meeting in Chateaubriant, Frankrijk, te gaan, van 17 t/m 20 mei 2012.

Het wordt de eerste echt lange rit. Al wel een paar keer 100 tot ruim 200 km gereden, in 2 etappes, maar 800 km op 1 dag? Dat wordt toch stiekem een hele uitdaging. De M35 heeft de reputatie een matige betrouwbaarheid te hebben, dat was voor mij de reden een M35 aan te schaffen en het tegendeel te bewijzen. Maar dan komt toch de plankenkoorts om de hoek kijken. De voorafgaande weken is het behoorlijk druk op het werk en in huiselijke kring vallen er een aantal dingen vrij kort na elkaar als een puzzel in elkaar, maar daardoor worden de dagen lang en de nachten relatief kort, de vermoeidheid slaat toe en de zin om te gaan is ver te zoeken.

Dan wordt het 'omdenken' wel erg lastig. Je gaat op pad met een auto waarbij je er vanuit moet gaan dat als er zich pech voordoet, je het echt zelf moet oplossen. Ga er vanuit dat verder niemand hier verstand van heeft, wel de basisprincipes, maar de specifieke techniek is echt wat voor de specialisten en die liggen niet voor het oprapen. De bedoeling is om woensdag 16 mei te vertrekken, op tijd zodat ik vroeg in de avond in Chateaubriant aankom. Het omdenken lukt eindelijk op de maandagavond er voor. Ik ga nl niet 800 km rijden, maar 3 keer 250km en een beetje, dat moet lukken. Ik heb voorgenomen om niet te hard te gaan racen, ik moet alles alleen rijden, dus ergens tussen de 100 en 115km/u is hard zat.

Woensdagmorgen ben ik op tijd wakker, gek.........Ik vertrek dan ook op tijd, om vroeg genoeg Antwerpen voorbij te zijn. Dat wordt de eerste pech, in Antwerpen loopt het helemaal vast. De eerste nieuwe ervaring; filerijden vindt hij niet echt fijn, het wordt goed warm onder de motorkap. Na Antwerpen gaat het vlot en na elke 250-300 km is het even tanken om het verbruik te controleren. het weer is erg fraai en het verbruik niet minder. Bij de eerste tankbeurt is het 1op 12, dat vind ik heel mooi, maar wel erg zuinig. Ik zet dan ook de carburateur iets rijker, wanneer de motor te weinig brandstof krijgt betekent dat ook dat de smering te wensen over kan laten. De rit gaat zeer voorspoedig en tegen 17u arriveer ik.

Nog voordat ik het terrein opgereden ben, sta ik al meer dan 10 keer op de gevoelige plaat. Ik ben dan trouwens al de tel kwijt. Het weer is op donderdag echt niet wat ik hoopte, liefst heb ik dat M (zo noem ik haar/hem) droog blijft. Dat is duidelijk niet het geval, maar goed. De interesse die de Fransen voor de wagen tonen is overweldigend. Wel moet ik op zoek naar nieuwe motorkap-ontgrendeling-kabeltjes, het aantal keren dat ik de motorkap heb mogen openen om te laten zien dat er echt een wankelmotor onder de kap ligt is ontelbaar.

Op vrijdag tegen de middag ga ik toch op zoek naar een ijsje. Het weer klaart op en een vakantie zonder 1 ijsje gegeten te hebben dat kan niet. In de wandeling ernaartoe komen wij een tentje tegen met allemaal foto's van auto's die door een professionele fotograaf gemaakt zijn bij hun aankomst. Natuurlijk even kijken of M ook vastgelegd is, maar nee, niet te vinden. Ik word aangesproken en ik vertel dat ik woensdag al aangekomen ben, dan moet ik de kleur van de wagen vertellen. “Het is toch een 2cv?” Maar wanneer ik meld dat ik met een M35 ben dan wordt het stil. Er staat een andere man die opkijkt bij mijn melding. “Is dat die op de parking staat?”; vraagt hij. Ik kan dat natuurlijk niet ontkennen en dan komt een wel heel opmerkelijke vraag (of toch niet?); of ik mee wil werken aan een fotoreportage voor in een tijdschrift; Citromania. Hé, die kans krijg je niet elke dag, en vooral het feit dat de wagen in min of meer originele staat verkeert, dat het leven van de wagen er van af te zien is, wordt zeer gewaardeerd door de Fransen. Natuurlijk heb ik toegezegd.

Om 15u wordt ik opnieuw verwacht en wanneer ik aankom moet ik voor de professionele fotograaf nog even een rondje rijden voor de foto die eerder nog niet gemaakt was. Hij is ruim anderhalf uur bezig, ik trouwens ook, want ik mag de auto toch een aantal keren draaien, keren en nog eens omdraaien. Voor de morele steun ben ik gelukkig niet alleen en mijn 'partner in crime' heeft haar fototoestel bewust meegenomen. Er is dus een hele reportage gemaakt, maar ook een hele reportage van The making of ! Bijgaand een paar foto's van de middagsessie. Mijn Frans gaat trouwens met sprongen vooruit die dagen, ik mag elke keer hetzelfde verhaal vertellen en door ook te luisteren naar die Fransen leer ik ook weer wat bij.

Nu is het wachten op de editie met de M35, die moet over 3 tot 6 maanden uitkomen. Ik krijg hem in ieder geval toegestuurd.

De terugreis hebben wij in groep op zaterdag al aangevangen, het werd opnieuw géén vakantieweer. Het eerste deel van 300km ging redelijk vlot maar wel met een snelheid van rond de 80-90km/u, geeeeeuw! Maar wel een leuke groep van mensen en auto's en dat telt ook! Het verbruik daalde zowaar naar 1op 13.

Het vertrouwen in M is gigantisch gestegen, dat zult u wel begrijpen. Ik ben klaar voor de volgende uitdaging.

(foto's Saskia 's-Gravendijk )